Altså, mindre kjøtt. Har dere lagt merke til hvor mye av pålegget som er kjøttbasert? Skinke, leverpostei og så videre. Og barna mine r ikke fornøyd med å kun spise hvitost på skivene sine. Så da var det å grave i matskap og fantasi. jeg kom fram til to forskjellige pålegg. De er superenkle. og supergode. Til og med han på 9 som ikke alltid gir meg tommelen opp for mine gastronomiske krumspring digget de rått og satt og sang en sang om hvor godt det var.
De er også gode som dipp. Vi prøvde det på kvelden med oppkuttede grønnsaker. Nammis.
Pålegg 1:
1 boks hvite store bønner fra GoEco1 boks tunfisk (kan sløyfes om du vil ha det helt veggis)
Klype med Himalayasalt (det er forskjell på salt).
Dæsj med pepper
masse fersk persille
Olivenolje til det blir riktig konsistens, sånn krem-myk, smørbart.
Alt blandes i foodproffesoren, og nytes. Det er godt å blande litt solsikke og gresskarfrø inn etter den er ferdigblandet. det gir litt knas og god nøttete smak.
Pålegg 2:
1 boks røde linser fra GoGreen (eller lignende,men helst økologiske)
1 boks tunfisk (kan sløyfes)
Dæsj med pepper
Klype Himalaysalt
1 gulerot(rå!)
Masse fersk bailikum
Oliven olje til det blir smøremyk konsistens på pålegget.
Del først guleroten i mindre biter og la den få en runde i foodproffesoren før du tilsetter de andre ingrediensene.
Det kan være lurt å bare tilsette bittelitt olivenolje i begynnelsen, og heller helle på mer om pålegget blir for tjukt i konsistensen. Også her er det godt med frø på, enten blandet inn i etter pålegget er ferdigmost eller bare drysset på toppen etter du har smurt på et tykt lag på skiven din :-)
Det kan være lurt å bare tilsette bittelitt olivenolje i begynnelsen, og heller helle på mer om pålegget blir for tjukt i konsistensen. Også her er det godt med frø på, enten blandet inn i etter pålegget er ferdigmost eller bare drysset på toppen etter du har smurt på et tykt lag på skiven din :-)
Thats it! Enjoy!
På bildet er det pålegg 1 til venstre og pålegg 2 til høyre. Just so you know.
Dagens problem er vel ikke at det spises kjøtt som sådan, hadde vi ikke gjort ville mye husdyr forsvinne,. Problemet er vel mengden kjøtt vi spiser, i vår overflodsverden. Hadde vi kunne begrense kjøtteting til søndagsmiddag og høytider for eksempel, ville mye miljø jvert reddet. sunnere for oss mennesker også.
SvarSlettEnig, det er ikke pr definisjon nødvendig å bli veggis, men en kraftig reduksjon i kjøttinttaket er nødvendig, og sunnere.
SvarSlett